Sommarnyheter!   Klicka här!
  • Fri svanenmärkt frakt över 699kr (39kr)
Snabb leverans 2-3 dagar Enkla returer -14 dagar returrätt

Tips för att e-handla hållbart

Tips på hur du kan minska din klimatpåverkan när du e-handlar  


Vi anger alltid ungefärliga mått i artikel-beskrivningen för att minska risken att plagg inte passar och måste returneras/bytas. Därför är det bra att ha måttband hemma och mäta t ex bröstvidd, ärmlängd innan du beställer. Det garanterar förstås inte att kläderna passar eftersom vi alla har olika proportioner och tycker olika om hur kläder ska sitta, men i alla fall är det till god hjälp och det är absolut värt att ta sig tid att mäta/jämföra både mått och material med plagg du redan har hemma. Det sparar på miljön om vi kan minska på onödiga returer som hade kunnat undvikas. Men var medveten om att det är bättre att returnera än att låta plagg bara bli hänga i garderoben - då har tillverkningen belastat miljön mer än vad returen kostat.

Avstå hellre att köpa något om du inte är helt säker på att du behöver varan/varorna! Vi rekommenderar att man som kund satsar på plagg som håller över tid och som du vet att du kommer trivas i länge.
-
Ta god tid på dig när du beställer så du läser igenom texterna och tittar ordentligt på bilderna, samt använder dig av måtten. Att klicka hem något snabbt är sällan ett vinnande koncept!
-
Stirra dig inte blind på storlekarna utan gå efter de verktyg som du får av oss i form av mått, bilder och beskrivningar.
-

Tänk till så att det du köper passar till sådant du redan har i garderoben så det kan användas mycket och länge. Det påverkar klimatet betydligt mindre att tvätta plaggen många gånger än vad det gör att köpa nytt hela tiden!
-

Beställ gärna mer på samma gång än flera mindre ordrar. Beställ ihop med en kompis eller någon i familjen.
-

Tänk efter vilka material du trivs allra bäst i och håll dig till dessa.

-

Om du behöver returnera, tänk då på att göra det i samband med andra ärenden och inte ta bilen endast för att lämna in returen.
-

Köp gärna från vårt second hand & 2:a sortiment om det finns varor i de kategorierna
-

De miljövänligaste plaggen är de som används och tvättas om och om igen!
Alla material påverkar miljön på olika sätt, mer eller mindre, när de tillverkas. Det är värt att lägga några extra kronor på att köpa ekologiska och certifierade produkter om man har möjlighet men om plaggen inte används har tillverkningen av dessa ändå påverkat klimatet negativt.
-
Välj att handla inredningsdetaljer som du vill plocka fram år efter år.
-
Att du som kund bidrar med en del av de fraktkostnader vi betalar till Postnord är något som är enormt viktigt för miljön av många olika anledningar! Tänk på att möjligheten att returnera är en service som man som kund bör vara beredd att betala för.

-

Förförs inte av rea-priser & trender utan ha samma sunda tänk med tipsen ovan oavsett vad en vara kostar.

Tillsammans skapar vi en hållbar e-handel!