Sommarnyheter!   Klicka här!
  • Fri svanenmärkt frakt över 699kr (39kr)
Snabb leverans 2-3 dagar Enkla returer -14 dagar returrätt

Så tar vi mått

Mått & Råd

Vi vill att du ska lyckas med ditt köp och tar därför alltid mått på våra plagg. Nedan ser du hur dessa tas. Vi rekommenderar att du använder dig av plagg du har hemma, som du tycker sitter bra, (välj om möjligt ett plagg med liknande material) till att mäta och jämföra med måtten du finner vid varje plagg hos oss. Då är chansen större att du lyckas med ditt köp och vi minskar risken för returer, vilket är bra på många sätt, men framförallt för miljön! 

Observera att då vi alla är stöpta i olika former kan man aldrig vara säker på att ett plagg passar även om man använder sig av mått etc. 

Tänk att vissa plagg, t ex jeans ofta töjer sig vid användning och att de mått vi tar är på oanvända plagg, så om du jämför måtten på hemsidan med ett par jeans som du har använt bör du ha detta i åtanke.

Vad gäller storlekar på one size-plagg så är det endast en uppskattning vilka storlekar de kan passa till och är inte en garanti att det funkar till dig även om du tillhör de storlekarna som står.  


S - ungefär storlek S (36)

S/M - ett mellanting av storlek S och M
M - ungefär storlek M (38)
M/L - ett mellanting av storlek M och L
L -  ungefär storlek L (40) 
L/XL - ett mellanting av storlek L och XL
XL - ungefär storlek 42 
osv.


Måtten på ett plagg är endast ungefärliga värden som ska ge dig en bättre uppfattning om det plagget.   Observera att inga mått är exakta och kan skilja från exemplar till exemplar. Eftersom alla material är olika i exempelvis stretch och följsamhet så finns aldrig några garantier att det du köper kommer att passa även om du mäter först. Men chansen till ett lyckat köp ökar väsentligt om du använder dig av de verktyg som finns. Vi försöker även i ord och med många bilder att beskriva plaggen så bra det går.


Tänk på att dina egna mått bör ligga några centimeter under plaggets mått för att inte upplevas för tajt.

Då det inte är datorstyrda robotar som syr kläderna, utan människor, så kan det skilja i mått och passform mellan olika exemplar, även om det är samma modell, storlek och färg.

Det finns inga standardmått för storlekar utan de produceras efter helt olika mått oavsett om det är samma märke, färg eller storlek. Därför är det så viktigt att inte titta för mycket på storlekarna utan att istället använda sig av den informationen vi ger dig i form av mått och bilder. Tröjor, klänningar, blusar osv:

Längd - tas från axeln och ner
Bröstvidd - tas från söm till söm i armhålorna utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två
Bröstvidd max utspänd - tas från söm till söm i armhålorna med maximalt utspänt. Det måttet gångas sedan med två
Bottenvidd - tas från söm till söm allra längst ner på plagget utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två
Ärmlängd - tas från axeln och ner, eller från sömmen i början på ärmen
Ärmvidd - tas från sömmen i armhålan och ut på överarmen utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två
Byxor, jeans, shorts & kjolar:


Midja ej utspänd - tas från kant till kant i midjan utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två 
Midja max utspänd - tas från kant till kant i midjan samtidigt som tyget spänns ut maximalt. Det måttet gångas sedan med två
Innerbenslängd - tas från grenen till längst ner på benet
Ytterbenslängd - tas från högsta punkten i sidan på midjan till längst ner på benet
Midjehöjd - tas från mitten på baksidan av midjan ner till grenen


Hur tar du reda på om plagget passar?

Ta dina mått, se nedan hur du gör. Och jämför med varans mått.

Alternativt mät ett liknande plagg du redan har hemma och jämför med varans mått.

Bröstvidd - tas med BH på och runt bysten där du är som störst

Innerbenslängd - mät från grenen och ner till golvet

Ytterbenslängd - från övre bäckenkanten ner till golvet

Ärmlängd - mät från axeln och ner till handleden

Ärmvidd - mäts på överarmen där du är som störst

Midja - mät runtom precis vid övre bäckenkanten

Stuss - mät den bredaste delen av dina höfter


Angående färger

Vi försöker alltid återge färger så bra det går när vi fotar men då alla skärmar är olika inställda i mättnad, ljus etc. så är varje kunds upplevelse av en kulör helt unik. Även omgivande ljus runt varje människas skärm påverkar därför kan aldrig en färg utlovas som helt rättvist visad i webbutiken. De videos som finns är till för att ge dig som kund en mer levande bild av ett plagg eller smycke, hur det rör sig etc. Vi filmar inte för att återge färgerna i första hand och därför visas endast en färg av samma artikel. Behöver du andra mått än de vi angivit eller om det saknas på någon storlek är du varmt välkommen att höra av dig till [email protected]

Vi finns här för dig!