• Fri svanenmärkt frakt över 699kr (39kr)
Snabb leverans 2-3 dagar Enkla returer -14 dagar returrätt

Mått & Tips för miljön

Tips på hur du kan minska din klimatpåverkan när du e-handlar  


Vi anger alltid ungefärliga mått i artikel-beskrivningen för att minska risken att plagg inte passar och måste returneras/bytas. Därför är det bra att ha måttband hemma och mäta t ex bröstvidd, ärmlängd innan du beställer. Det garanterar förstås inte att kläderna passar eftersom vi alla har olika proportioner och tycker olika om hur kläder ska sitta, men i alla fall är det till god hjälp och det är absolut värt att ta sig tid att mäta/jämföra både mått och material med plagg du redan har hemma. Det sparar på miljön om vi kan minska på onödiga returer som hade kunnat undvikas. Men var medveten om att det är bättre att returnera än att låta plagg bara bli hänga i garderoben - då har tillverkningen belastat miljön mer än vad returen kostat.

Avstå hellre att köpa något om du inte är helt säker på att du behöver varan/varorna! Vi rekommenderar att man som kund satsar på plagg som håller över tid och som du vet att du kommer trivas i länge.
-
Ta god tid på dig när du beställer så du läser igenom texterna och tittar ordentligt på bilderna, samt använder dig av måtten. Att klicka hem något snabbt är sällan ett vinnande koncept!
-
Stirra dig inte blind på storlekarna utan gå efter de verktyg som du får av oss i form av mått, bilder och beskrivningar.

-
Tänk till så att det du köper passar till sådant du redan har i garderoben så det kan användas mycket och länge. Det påverkar klimatet betydligt mindre att tvätta plaggen många gånger än vad det gör att köpa nytt hela tiden!
-
Beställ gärna mer på samma gång än flera mindre ordrar. Beställ ihop med en kompis eller någon i familjen. 
-
Tänk efter vilka material du trivs allra bäst i och håll dig till dessa.
-
Om du behöver returnera, tänk då på att göra det i samband med andra ärenden och inte ta bilen endast för att lämna in returen. 
-
Köp gärna från vårt second hand & 2:a sortiment om det finns varor i de kategorierna
-
De miljövänligaste plaggen är de som används och tvättas om och om igen!
Alla material påverkar miljön på olika sätt, mer eller mindre, när de tillverkas. Det är värt att lägga några extra kronor på att köpa ekologiska och certifierade produkter om man har möjlighet men om plaggen inte används har tillverkningen av dessa ändå påverkat klimatet negativt.
-
Välj att handla inredningsdetaljer som du vill plocka fram år efter år.
-
Att du som kund bidrar med en del av de fraktkostnader vi betalar till Postnord är något som är enormt viktigt för miljön av många olika anledningar! Tänk på att möjligheten att returnera är en service som man som kund bör vara beredd att betala för.
-
Förförs inte av rea-priser & trender utan ha samma sunda tänk med tipsen ovan oavsett vad en vara kostar.Tillsammans skapar vi en hållbar e-handel!


Mått & Råd

Vi vill att du ska lyckas med ditt köp och tar därför alltid mått på våra plagg. Nedan ser du hur dessa tas. Vi rekommenderar att du använder dig av plagg du har hemma, som du tycker sitter bra, (välj om möjligt ett plagg med liknande material) till att mäta och jämföra med måtten du finner vid varje plagg hos oss. Då är chansen större att du lyckas med ditt köp och vi minskar risken för returer, vilket är bra på många sätt, men framförallt för miljön! 

Observera att då vi alla är stöpta i olika former kan man aldrig vara säker på att ett plagg passar även om man använder sig av mått etc. 

Tänk att vissa plagg, t ex jeans ofta töjer sig vid användning och att de mått vi tar är på oanvända plagg, så om du jämför måtten på hemsidan med ett par jeans som du har använt bör du ha detta i åtanke.

Vad gäller storlekar på one size-plagg så är det endast en uppskattning vilka storlekar de kan passa till och är inte en garanti att det funkar till dig även om du tillhör de storlekarna som står.  


S - ungefär storlek S (36)

S/M - ett mellanting av storlek S och M
M - ungefär storlek M (38)
M/L - ett mellanting av storlek M och L
L -  ungefär storlek L (40) 
L/XL - ett mellanting av storlek L och XL
XL - ungefär storlek 42 
osv.


Måtten på ett plagg är endast ungefärliga värden som ska ge dig en bättre uppfattning om det plagget. Observera att inga mått är exakta och kan skilja från exemplar till exemplar. Eftersom alla material är olika i exempelvis stretch och följsamhet så finns aldrig några garantier att det du köper kommer att passa även om du mäter först. Men chansen till ett lyckat köp ökar väsentligt om du använder dig av de verktyg som finns. Vi försöker även i ord och med många bilder att beskriva plaggen så bra det går.


Tänk på att dina egna mått bör ligga några centimeter under plaggets mått för att inte upplevas för tajt.

Då det inte är datorstyrda robotar som syr kläderna, utan människor, så kan det skilja i mått och passform mellan olika exemplar, även om det är samma modell, storlek och färg.

Det finns inga standardmått för storlekar utan de produceras efter helt olika mått oavsett om det är samma märke, färg eller storlek. Därför är det så viktigt att inte titta för mycket på storlekarna utan att istället använda sig av den informationen vi ger dig i form av mått och bilder. Tröjor, klänningar, blusar osv:

Längd - tas från axeln och ner
Bröstvidd - tas från söm till söm i armhålorna utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två
Bröstvidd max utspänd - tas från söm till söm i armhålorna med maximalt utspänt. Det måttet gångas sedan med två
Bottenvidd - tas från söm till söm allra längst ner på plagget utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två
Ärmlängd - tas från axeln och ner, eller från sömmen i början på ärmen
Ärmvidd - tas från sömmen i armhålan och ut på överarmen utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två
Byxor, jeans, shorts & kjolar:


Midja ej utspänd - tas från kant till kant i midjan utan att spänna ut tyget. Det måttet gångas sedan med två 
Midja max utspänd - tas från kant till kant i midjan samtidigt som tyget spänns ut maximalt. Det måttet gångas sedan med två
Innerbenslängd - tas från grenen till längst ner på benet
Ytterbenslängd - tas från högsta punkten i sidan på midjan till längst ner på benet
Midjehöjd - tas från mitten på baksidan av midjan ner till grenenAngående färger

Vi försöker alltid återge färger så bra det går när vi fotar men då alla skärmar är olika inställda i mättnad, ljus etc. så är varje kunds upplevelse av en kulör helt unik. Även omgivande ljus runt varje människas skärm påverkar därför kan aldrig en färg utlovas som helt rättvist visad i webbutiken. De videos som finns är till för att ge dig som kund en mer levande bild av ett plagg eller smycke, hur det rör sig etc. Vi filmar inte för att återge färgerna i första hand och därför visas endast en färg av samma artikel. Behöver du andra mått än de vi angivit eller om det saknas på någon storlek är du varmt välkommen att höra av dig till [email protected]

Vi finns här för dig!